dietetyka humoralna

Wysokie Fiber Lista żywności

Zanim przejdziemy do listy żywności wysokiej włókna, powinniśmy rozdzielić je na rozpuszczalne i nierozpuszczalne, ponieważ efekty błonnika na organizm zależy od dwóch. Rozpuszczalny błonnik stworzyć pomocne bakterie, które pomagają w procesie trawienia, natomiast podstawową rolą nierozpuszczalnego błonnika jest utrzymanie żywności w ruchu przez przewód pokarmowy i odpadów z korpusu.gdynia drzwi wewnętrzne Amerykańskie Towarzystwo Dietetyczne stwierdza, że ??dorośli powinni spożywać co najmniej 20 do 35 gramów błonnika dziennie (w zależności od indywidualnego zużycia kalorii), co stanowi około dwukrotność kwoty większości Amerykanie na ogół zużywają.

Niektóre z najpoważniejszych zagrożeń odżywcze, że napotykane dzisiaj, na przykład choroba sercowo-naczyniowa, nadciśnienie, cukrzyca i otyłość może być ewentualnie zapobiegać odpowiedniego poziomu rozpuszczalnego błonnika. Błonnik rozpuszczalny istnieje do pewnego stopnia we wszystkich produktach roślinnych. Kilka z najlepszych źródeł rozpuszczalnego błonnika są produkty pełnoziarniste i fasoli cheap car rental i innych roślin strączkowych, a także brokuły, banany, ziemniaki, marchew, jabłka i jagody. Wysokiej jakości alternatywy ziarna są żyto, owies i jęczmień. Uzasadnieniem miniatur, jak na to, co czyni go bardzo ważnym elementem programu diety jest jej natura prebiotykiem zwiększa wzrost bakterii w jelitach. Ułatwia to całkowite trawienie dla żywności można konsumować, pozwalając krwioobiegu wchłonąć wszystkich składników odżywczych z diety. Jak sama nazwa wskazuje, do rozpuszczalnego włókna przyciąga i wchłania wodę tworzącą żel. Żel ten spowalnia trawienie, opóźnia opróżnianie żołądka i sprawia, że ??czujesz się pełniejsze. Będzie to zresztą ustabilizować poziom cukru we krwi, a tym samym insulinę.

Nazywany włóknem gut-zdrowe, nierozpuszczalny błonnik może mieć działanie przeczyszczające i zatrzymać zaparcia.
Artykuł napisany przez: