dietetyka medyczna

dietetyka medyczna

Twórz własne zagęszczone napoje

Druga opcja jest taka, że ??można zrobić płyny zagęszczony przy użyciu specjalistycznego proszku zagęszczający, który może przyjść w małych puszkach do dużych, ekonomicznych pudełek. Te środki zagęszczające są specjalnie opracowane dla osób z zaburzeniami połykania. Środki zagęszczające, takie kancelaria adwokacka gdańsk jak mąki kukurydzianej lub Karicare nie są zalecane dla napojów zagęszczających.bramy garażowe gdynia Przyczyny takiego stanu rzeczy są:

trudno jest dostać napoje do właściwej konsystencji z tych produktów

często dramatycznie zmienia smaku napojów są dopuszczone do

dietetyka medyczna

mogą być trudne do mieszania w pełni

napoje mogą ulec zmianie w konsystencji (grubsze lub cieńsze dostać) w czasie lub w okolicznych zmian temperatury. Może to doprowadzić do napoju przerzedzenie dół lub staje się zbyt gruby lub gluggy i dlatego jest nieodpowiednia do picia.

Korzyść z użyciem specjalistycznego proszku zagęszczający jest to, że jest to tańsze i bardziej ekonomiczny niż zakup pre-drinki i można go dodać do tego, co aromatyzowany napój wyboru (w tym piwo i wino !!). Wadą stosowania środka zagęszczającego proszkowej jest to, że wiele osób, zwłaszcza osoby starsze i niepełnosprawne te mogą mieć trudności w wymieszaniu napoju do właściwego poziomu grubości. Jeżeli napój jest zbyt rzadka stawia osoby narażone na ryzyko konieczności napoju płyną po gardle, a następnie przejść do płuc. Jeśli napój jest zbyt gruby, nie może być apetyczne i osoba może pić go mniej i są w związku z tym narażone na ryzyko odwodnienia. Ponadto, napoje, które były wstępnie zmieszane z użyciem środka zagęszczającego proszek trwać tylko bardzo krótki czas w fridge- zazwyczaj 1-2 dni.

Niektóre punkty końcowe dotyczące proszku zagęszczający. Ponieważ nie wszystkie środki zagęszczające proszek można stosować do zagęszczania gorących napojów (i myślisz, może chcesz zagęścić gorących napojów, takich jak herbata), należy szukać tych informacji podczas dokonywania wyboru.
Artykuł napisany przez: